Badminton weer toegestaan, maar wel met veiligheidsprotocol coronavirus

Badminton Abcoude legt de rackets tijdelijk neer Annca / Pixabay

Badminton Abcoude is eind juni weer begonnen met badmintonnen. Maar om veilig te kunnen badmintonnen, worden de richtlijnen van het RIVM over veilig binnensporten gehanteerd. Badmintonners zijn ook alleen welkom als ze zich vooraf hebben aangemeld bij de coördinatoren Frans Trautwein en Lee Hoorweg. Ook niet-leden zijn welkom om kennis te maken met Badminton Abcoude, maar ook zij moeten zich vooraf aanmelden.

Laatst gewijzigd: 23 oktober 2020

Goed nieuws dus voor alle badmintonliefhebbers in Abcoude. Wel is het zo dat sinds medio oktober alleen single-partijen zijn toegestaan. Na de aanscherping van de coronamaatregelen van medio oktober zijn dubbelpartijen niet meer toegestaan. Verder dient iedereen zich aan onderstaande richtlijnen te houden om te voorkomen dat het coronavirus toeslaat.

Richtlijnen voor badmintonnen in coronatijd

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop

• blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/ of plotseling verlies van reuk of smaak, dit geldt voor iedereen

 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen

 • personen kunnen bij klachten laagdrempelig worden getest via arts of GGD

•  houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van ieder andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar tijdens sportactiviteiten. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand

 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

 • ga voordat je naar de sportlocatie vertrekt thuis naar het toilet

• was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie; gebruik desinfectiemiddel direct bij toegang sportzaal  (de club verstrekt)

• vermijd het aanraken van je gezicht

Het gebruik van een eigen handdoek is niet toegestaan. Daarvoor moet je gebruik maken van afveegdoekjes die wij ter beschikking stellen.

• kom niet eerder dan een paar minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie. De toegangsdeur wordt pas  op aanvangstijd geopend de sportlocatie is alleen toegankelijk voor de sporters en begeleiders, niet voor toeschouwers aangezien de Kees Bon Zaal geen vrije toeschouwers ruimte heeft waar de 1,5 meter afstand kan worden gehanteerd.

We gebruiken de indelingsborden niet. Daarvoor in de plaats zal met speelkaarten worden bepaald met wie en tegen wie je speelt.

Je dient je elke keer dat je komt spelen vooraf aan te melden bij Frans en Lee via een email. De adressen zijn: Frans.trautwein@gmail.com en LHoorweg@gmail.com

Vragen voordat je komt sporten

Moet je 1 of meerdere keren “ja” antwoorden dan mag je niet komen spelen.

  • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Foto: © Annca / Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *